NEMA KO JE NIJE IZGOVORIO- “I TATA BI SINE” JE REPLIKA KOJU SRBI OBOŽAVAJU, a sada je otkrivena TAJNA O NJOJ- Evo kako je NASTALA!

0

Jedan od najpopularnijih filmova jugoslovenske kinematografije, z je svakako film ”Ko to tamo peva” režisera Slobodana Šijana, koji je snimljen 1980. godine, a koji je prepun legendarnim replikama. Ipak, ona koja je najviše primjenjivana u životima običnih ljudi na ovim prostorima je svakako replika koju izgovara glumac Pavle Vujisić, a koja glasi ”I tata bi sine”. Međutim, mnogima nije poznato da ova rečenica nije ni trebala da se nađe u ovom filmskom ostvarenju

Božidar Bota Nikolić, koji je radio kao direktor fotografije na ovom filmu, otkrio je svojevremeno da je ljubavna scena Nede Arnerić i Slavko Štimac ubačena naknadno, a između ostaloga Nikolić je rekao i ovo:

” Snimao sam sa Zoranom Čalićem film “Kakav deda, takav unuk”, koji je imao pola miliona gledalaca. Predložio sam Kovačeviću i Šijanu da odemo da gledamo šta je to što narod voli. Odbili su moj predlog. Otišao sam u bioskop i konstatovao da je ljubav ono što privlači publiku. Dušku sam rekao da u scenario za film “Ko to tamo peva” mora da ubaci ljubavnu scenu. On je napravio lik Nede Arnerić i Slavka Štimca. Duško je to tek poslije napisao i ono čuveno: “I tata bi, sine”. Prije toga nije bilo ljubavi u našem filmu” – ispričao je Bota Nikolić.