NEIZMJERNA TUGA U SRCU SRPSKOG PJEVAČA: Aca Lukas ne može da dođe sebi ZBOG STRAVIČNIH SCENA KOJE JE VIDIO-TO JE PRAVI UŽAS (FOTO)

0

Film “Dara iz Jasenovca” je premijerno emitovan prije skoro mjesec dana, ali se javnost i dalje ne smiruje u vezi toga, a među onima koji su sa mnogo emovija pogledalli taj film je i popularni pjevač Aca Lukas. Tako je i on otkrio svoje impresije nakon gledanja filma i šta je sve osjećao dok je gledao sve te scene užasa, pa je rekao i ovo:

“Film je fenomenalan i takve stvari o istoriji treba da se pogledaju. Ne treba toliko da se politizuju, tamo gdje jesu, to je istorija i nešto što se desilo, a jedna jedina primjedba o filmu je količina utrošenog vremena na snimanje tog filma i količina novca koji je uložen. Za jedan takav datum treba mnogo više para i vremena. S obzirom na važnost datuma mora da izgleda spektakularnije ako hoćemo da dokažemo da je zaista bilo 700, 800 hiljada žrtava. Ovaj film to ne pokazuje. On pokazuje brutalnost ustaških komandanata, ali ne i brojnost i masovnost koliko je taj Jasenovac stvarno bio veliki, a to je samo stvar produkcije”

Pošto su u samom flimu velikim dijelom akteri mala djeca, a on je veoma vezan za svoju kćerku Viktoriju, pojedine scene u kojima su djeca prolazila kroz užasne situacije, pa je na tu temu rekao: “Dara iz Jasenovca” je, inače, sjajan film. Ova djevojčica je odglumila fenomenalno i baš je za naziv Dara iz Jasenovca i u tom smislu nema nijedan minus. Nisu mogli bolju glumicu da izaberu. Toliko emocija izaziva da je to strašno. Kako godine prolaze kad gledam tako neke scene, promijenim kanal dok ne prođe. Jednostavno, ne mogu da podnesem te užase, naročito kad je riječ o maloj deci, a još od kad sam dobio Viktoriju naročito ne mogu”