NE BI VAM NI PALO NA PAMET: Ovaj mali uređaj isključite preko noći i račun za struju će biti znatno manji! (SAVET)

0

Danas živimo u vremenu krize u kojoj cijene rastu, a naše vlade nemaju financijska rješenja niti pokušavaju to kontrolirati. Ako spadate u drugu kategoriju, dobro je znati što vam može donijeti uštedu na računu, a da ne povrijedi vaše interese ili vas natjera da uz pomoć nekog uređaja ispunjavate svoje svakodnevne obveze.

Modemi ili ruteri postali su vrlo važan dio današnjih domova, stanova i drugih prostora jer nam upravo ovaj mali uređaj omogućuje spajanje na internet. Za većinu ljudi ruteri su uvijek uključeni i troše energiju, pa ako imate ove informacije, preporučuje se pregledati energetske performanse uređaja prije kupnje. Procjenjuje se da ruter koji je uključen cijeli dan troši koliko i hladnjak, a vi ćete znati koliko.

Njemačka agencija za zaštitu okoliša preporučuje traženje rutera koji su energetski učinkoviti i ne troše puno u stanju pripravnosti. Ako nemate ovu opciju i morate uvijek biti uključeni, drugo rješenje je potražiti usmjerivač s gumbom za uključivanje i isključivanje wi-fija, štedeći energiju.