Napasnik ugurao djevojčicu u kola, a sve to vidio tinejdžer: Zbog onoga što je ovaj dječak napravio cijeli svijet je danas u šoku (VIDEO)

0
4910

Razmišljanje ovoga dječaka koji se zove Vječeslav je pomoglo policiji da uhvati opasnoga kriminalca, a ujedno je njegova reakcija spasila i jedan život, a radi se o tome da je silovatelj napao jednu djevojčicu koja ima devet godina u predgrađu Irkutska. Snimci pokazuju djevojčicu koja se svađa sa 48- godišnjim silovateljem koji je 2017. godine pušten iz zatvora, da bi djevojčicu nakon toga silovatelj ugurao u kola, a curica je uspjela da vikne ”U pomoć”, a sve je to čuo i vidio tinejdžer koji se našao u blizini

16-godišnji Vječeslav Dorošenko potrčao je do drugog parkiranog automobila u kom je bio vozač i pozvao pomoć. Njih dvojica su zajedno otrčali do kola u kojima se nalazio silovatelj sa djevojčicom, da bi on panično pobjegao. Čovjek koji je kasnije identifikovan kao Gleb Sizik rekao je da je pratio napadačev automobil do ćorsokaka i blokirao mu izlaz.

Napadač je nakon toga pustio djevojčicu de je Glebu se obratio sa ovim riječima: ”Oprosti prijatelju, mislio sam da je to moja mala sestra, izgleda da sam pogriješio”. Međutim Gleb se nije dao zbuniti već je sačekao policiju, koja kada se pojavila odmah je uhapsila silovatelja koji je odmah priznao svoju krivicu, a policija je u javnost izašla sa ovom izjavom:

„Muškarac je već dva puta ležao prije nego što je počinio seksualna krivična djela. Pušten je iz zatvora u martu 2017. godine “, a za ovaj zločin ga sada čeka pet do dvanaest godina