Najpoznatiji svjetski stručnjak izračunao: Ovo je najljepši muškarac na svijetu, ima najsavršenije lice i nije čudo što žene širom svijeta lude za njim (FOTO)

0

Stručnjaci za estetiku tijela i lica su se složili a sve na bazi oblika lica, znači usana, očiju i brade, te još nekoliko specifičnosti, a hirurg doktor Julian De Silva je izračunao koliko neko ima zaista savršeno lice, pa je prema njegovim proračunima glumac i osoba koja ima najsavršenije lice  Robert Pattinson koji je poznat po svojoj ulozi u sagi o vampirima Sumrak, a Pattinson je po svim mjerenjima savršenstva lica dobio 92, 15 bodova od mogućih 100, a De Silva je povodom toga rekao:

“Robert je među 5 najsavršenijih muškaraca u skoro svim kategorijama mjerenja jer je njegovo lice jednostavno pefektno po svim oblicima. Međutim, jedini mali problem koji bi trebao biti korigovan jesu njegove usne jer su previše tanke i ravne. Moja preporuka je da to sredi što prije i doći će na 100%”. ”Drugo mjesto je, po ovoj računici, zauzeo još jedan glumac – Henry Cavill, koji inače tumači glavnog lika trenutno mega popularne serije “The Witcher”, a on je postigao rezultat od 91.64 poena, dok je treće mjesto zauzeo popularni glumac Bradley Cooper koji je ostvario rezultat 91,08.

Četvrto mjesto uzeo je Brad Pitt (90,51%), dok je peti bio George Clooney (89,91%). U top 10 su se još našli Hugh Jackman, David Beckham, Idriss Elba, Kanye West i Ryan Gosling.

Doktor De Silva je u svome istraživanju koristio formulu ” “Greek Golden Ratio of Beauty Phi” koja je poznata kao aritmetička sredima, a za nju se smatra da još od antičkih vremena se koristi kao formula za izračunavanje savršenstva, a nju je koristio i sam Leonardo Da Vinci kada je pravio svoga ” Vitruvijevog čovjeka”,. na kojem je nacrtano savršeno muško tijelo.