NAJPOTRESNIJA SCENA SA SAHRANE MERIME NJEGOMIR- Merimina kćerka nepomično stoji iznad njenog groba- STEGLA NJENU SLIKU I GUŠI SE U SUZAMA (FOTO)

0

Na našoj estradi situacija nije nikako dobra, pa smo tako u manje od mjesec dana izgubili dva velika imena narodne muzike. Prvo je preminuo popularni pjevač Marinko Rokvić, a desetak dana nakon njega ovaj svijet je napustila i velika pjevačica Merima Njegomir.

Merima je jučer sahranjena na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana, a od legendarne pjevačice koja je preminula u 69 godine se oprostila cijela njena porodica, prijatelji, te veliki broj njenih kolega sa estrade

Merimina djeca, tri kćerke i sin, hrabro su se držali svo vijreme, ali svoju bol i tugu za majkom nisu krili. Pjevačica je ispraćena uz tamburaše i uz poznatu pjesmu ”Zbog tebe plačem”, a dok su sanduk spuštali njena su djeca u grob bacila po jednu crvenu ružu. Merimina kćerka Ljubica je svo vrijeme stajala iznad majčinog groba, i dok su joj mnogi prilazili i izjavljivali saučešće ona je stezala uz sebe maminu fotografiju i neutješno plakala.