NAJBOLJE PRIRODNO ĐUBRIVO – SOBNE BILJKE u proljeće PRIJE CVJETANJA ZALIJTE OVIM: Garantuje jačanje korijena i BUJNO CVJETANJE

0

Ako i vaše cvijeće sporo raste, žuti i ne cvjeta, probajte trik iskusnik baštkovana koji uz pomoć kvasca biljki podare potpuno novi sjaj.

Ključ je u prehrani koja je prirodnija, jeftinija, a rezultati su odmah vidljivi. Biljke u toku proljeća i ljeta traže malo više sastojaka i pažnje. Da li ste znali da skupa i vještačka đubriva iz apoteke, može da zamijeni i prehrana cvijeća s kvascem.

Promjene na biljkama
Nedostatak hranjivih materija u supstratu se ogleda u promjenama na biljkama. Ukoliko biljka sporo raste, neće da cvjeta, ima promjene na listovima, korjen se slabo razvija i slično, ovo su sve pokazatelji da nešto fali, te da je potrebna bolja njega.

Način da se stvari poprave je da se sa vremena na vrijeme, daje prehrana. Kada je riječ o cvijeću inače se daje tečno đubrivo, vještačko ili prirodno. Prirodno đubrivo možemo i sami da pravimo, a obavezno probajte i đubirvo od kvasca, zbog toga što su iskustva veoma pozitivna.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.