Na vašem tijelu se pojavljuju modrice, a nije od udaraca: Možda vi bolujete od teške bolesti, pročitajte njene simptome

0
74

Možda ste nekada primijetili na svome tijelu modrice, dok niste znali koji je razlog tome. Mi vam donosimo mišljenje i objašnjenje stručnjaka zbog čega vam se na tijelu pojavljuju modrice, dok biste se u nekim slučajevima trebali zabrinuti i što prije reagovati, a ovo su mogući razlozi:

Ukoliko ste dizali teške stvari- dizanje velike težine je sekundarni razlog pojavljivanja modrica na vašem tijelu,a to govori da su vaše krvne žile već slabe i da ih tjelesna aktivnost samo još više uznemiri. Ipak, previše tjelesne aktivnosti može da vam napravi oštećenja čak zdravih kapilara. Kao primjer tome, trening sa tegovima može da bude opasan ako niste spremni na njega.

Korištenje lijekova- kada uzimate određene lijekove, onda oni utječu na vašu krv koja može dovesti do pojavljivanja modrica koje mogu da se razlikuju od govtovo onih što nisu postojale, pa sve do onih koje su dosta ozbiljne. Dosta vremena su oni uzrokovani antidepresivima, ili analgeticima, a također i protuupalnim lijekovima, pa zato pazite i kada njih koristite. Ukoliko ste primijetili da ima povezanosti između korištenja lijekova i modrica na koži, onda biste trebali da se konsultujete sa doktorom jer ćete možda morati da prestanete koristiti taj lijek da biste izbjegli unutrašnje krvarenje.

Bolesti krvi- kada imate bolesti krvi, ili krvnih žila, onda to može da uzrokuje modrice. Varikoza, leukemija, ili trombocitopenija mogu da budu čest uzrok zašto imate probleme sa cirkulacijom. Ne biste trebali odgađati posjetu doktoru, a pogotovo ukoliko vidite na sebi zabrinjavajuće simptome kao što su krvarenje iznosa, male kapilarne tačke na tijelu, ili natečene noge.