Muž je odneo zadnji dinar iz kuće i ostavio me sa bebom – Majka me ponizila svojim rečima, ali ono što mi je svekrva uradila nikada neću zaboraviti

0

Nekada su nečije sudbine zaista jako teške. Nekada neki ljudi, ni krivi ni dužni, dođu na razna iskušenja, žive težak život, bez previše povlastica, mada to ni po čemu nisu zaslužili.

Tako je i ova žena o kojoj ćemo danas da govorimo imala sve, momka, stan, zajedničko dijete koje se tek nedavno rodilo. Ali, onda je krenulo sve nizbrdo. Njen izabranik je našao ljubavnicu, a onda uzeo sav novac koji su imali i jednostavno otišao. Obzirom da se nikada nisu vjenčali nisu imali zajedničke imovine koju bi ona mogla zahtijevati na sudu. Jedino su imali bebu, koju je njen izabranik bez sekunde razmišljanja ostavio skupa sa svojom, sada već bivšom, djevojkom, a kao razlog je naveo – emotivni stres.

Ona se potom o svemu požalila svojoj majci, a još jedan problem je bio i stan u kojem je ostala sa bebom. Taj stan nije bio njen, a nije imala novca da plaća mjesečnu kiriju. Međutim, majka ju je hladno odbila, rekavši da je ona sama kriva za tu situaciju i da bi to bila velika sramota da se ona sada vrati da živi sa roditeljima. Šta bi, tobože, komšije rekle?

Tužna, depresivna, bez ikakve dijete kako dalje, dobila je neočekivanu posjetu jednog dana. Majka njenog momka, njena nesuđena svekrva, sa kojom i nije bila baš u nekim prisnim odnosima, došla je da vidi svoje unuče i onda je saznala tužnu istinu. Nije imala pojma šta je njen sin uradio, te je bez sekunde razmišljanja uzela svoju nesuđenu snahu za ruku, rekla joj da spakuje svoje stvari i da se sa bebom doseli kod nje, te da ona neće dopustiti da njih dvoje budu gladni i napušteni.

Zaista nevjerovatno? Šta vi mislite o ovome?