Mračna strana – zadnji trenutci od Hitlera: Tjelohranitelj otkrio šta se sve dešavalo pred njegovu smrt (Video)

0
73

Tjelohranitelj od Adolfa Hitlera je prvi puta ugledao mrtvo tijelo od nacističkog vođe opisao zadnje trenutke vođe nacista. Rohus Miš je otkrio kako su izgledali ti zadnji trenutci od Hitlera.

Njegovi vojnici su bili oslobođeni od svojih dužnosti te je rekao kako želi da se njegovo tijelo zapali, a onda nadolazeći saveznici se ne bi trebali poigravati sa njegovim ostatcima. Time ih je rješio dužnosti.

Ipak, dao im zadnji zadatak, a to je bilo da moraju kremirati njegovo tijelo pošto nije htio doživjeti Musolinijevu sudbinu, s time da su ostatke od Italijanskog fašiste javno izločili i mučini.

U dubokoj starosti, u svojoj knjizi je Miš objavio sve što se dešavalo u tim zadnjim trenutcima od Hitlerovog života, kao preživjeli iz Hitlerove svite, gdje je on preminuo u Berlinu u 96 godini života.

Godine 1945, 30. aprila je došao jedan poziv preko telefona koji je tada promijenio sve i najavio da je kraj drugog svjetskog rata, a nazvao je general Vilhelm Keitel koji je javio kako vojska nije uspjela razbiti sovjetski obruč oko Berilina i da je jedini način kraj rata.

Veoma kratko poslije toga je Miš čuo kako Hitler priča tihim glasom u vezi sa ostalim nacistima koji su bili na visokim pozicijam, a nakon toga razgovora je otišao u sobu, gdje je za njim ušla Eva Braun.

Rusi su bili sve bliže Berlinu pa je završetak drugog svjetskog rata bio sasvim neizbježan, a pola sata prije toga je Hitler davao nadu vojnicima još uvijek, gdje im je govorio da pomoć dolazi i da će doći neki generali kako bi im ušli pomoći, no tada je sve bilo izgubljeno.