MOSKVI SU OKO OVOGA RUKE VEZANE- Težak udarac za Putina- Odluka je već donesena- SVE ĆE SE DESITI DO KRAJA OVE SEDMICE (FOTO)

0

Rat u Ukrajini traje već tri mjeseca, a nema naznaka da se u skorije vrijeme može postići dogovor i spriječiti ljudsku patnju. Sve je počelo krajem februara kada je ruski predsjednik Vladimir Putin naredio pokretanje posebne vojne operacije demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Dok Putin i oni oko njega planiraju uskoro prekinuti vojnu operaciju, Rusi su neočekivano naišli na snažan otpor Ukrajinaca, koji su dobili značajnu pomoć od NATO snaga i Europske unije. Jasno je da je Ukrajina u svemu tome pretrpjela kolateralnu štetu u sukobu Rusije i SAD-a, a SAD i dalje naoružavaju Ukrajinu, iako ih Rusija već neko vrijeme upozorava da prestanu s tim. Prema izvješćima zapadnih medija, ruska agresija je sada imala suprotan učinak, što Putin jednostavno ne želi. To jest, NATO će ipak doći na rusku granicu, zahvaljujući Finskoj.

Očekuje se da će ova zemlja podnijeti zahtjev za pridruživanje NATO-u neko vrijeme, vjerojatno već ovog tjedna, pod uvjetom da njezin odbor za vanjske poslove odgovori na sigurnosno izvješće svoje vlade. Luk Megli, pišući za CNN o situaciji na istočnom frontu, ukazao je na ulazak Finske u NATO kao moguću prekretnicu u invaziji Ukrajine.