Moja kćerka ima 18 godina i u mnogim stvarima je drugačija od svojih vršnjaka: Neku večer sam je zatekla u sobi kako plače i nisam mogla da dođem sebi kada mi je objasnila zašto plače- Strah me je za nju (FOTO) – Kreacije Portal
Najnovije Zanimljivosti

Moja kćerka ima 18 godina i u mnogim stvarima je drugačija od svojih vršnjaka: Neku večer sam je zatekla u sobi kako plače i nisam mogla da dođem sebi kada mi je objasnila zašto plače- Strah me je za nju (FOTO)

Kada se ispovijest ove majke pojavila na društvenim mrežama, mora se priznati da je izazvala mnoge reakcije, a razlog je to da se radi o djeci koja se baš i ne snalaze u odnosima sa drugom djecom, pa zbog toga često ispaštaju, a kada odrastu još se teže prilagode na neki ozbiljniji i samostalniji život, pa tako ova majka svoju ispovijest počinje na ovaj način:

” Imam kćerku od 18 godina koja trenutno završava srednju školu. Ona je moja mezimica, prava mamina cura. Međutim ona se u mnogo čemu razlikuje od svojih vršnjaka, ili je možda bolje reći od sve druge djece. Ona nije zainteresovano za stvari za kojima druga djeca lude. Ona je odličan učenik i stalno teži to da održi, nikada nije dobila niti jednu četvorku. Nikada nije imala momka ni simpatiju, jednostavno to je neki njen fazon.”

Dalje u svojoj ispovijesti ova majka objašnjava kako je zatekla kćerku u sobi u stanju u kakvom je nikada prije nije vidjela, te da ju je sve to dosta zabrinulo:

”Međutim sinoć sam ušla u njenu sobu i vidjela sam je kako sjedi na krevetu i plače. Tad sam se baš iznenadila jer ne pamtim kad sam je zadnji put vidjela da je pokazala neku emociju. Kada sam je pitala zašto plače rekla mi je da je danas u školi dobila četvorku iz matematike. Prva četvorka ikada u školovanju. Pokušala sam da je smirim i urazumim, ali bezuspješno. Mislim da će čitavu noć preplakati. Da budem iskrena toliko mi je žao ali opet sa druge strane mi je drago što je osjetila kako je nekada dobro osjetiti poraz.”

Na kraju svoje ispovijesti ova majka iskazuje veliku zabrinutost kada je budućnost njene kćerke u pitanju, jer zna da je tek čekaju pravi problemi i prepreke i nije sigurna da će se njena kćerka sa svime time moći izboriti:

”Znam da ovo nije ništa spram onog šta će je sve dočekati u životu, ali ljudima koji su kao ona jako je teško živjeti u današnjem surovom vremenu. Kako li će podnijeti neki veći poraz kada ovako reaguje na jednu četvorku. Nadam se samo da neće imati prevelikih problema, jer bi dijete moglo biti u stanju svašta da napravi kada ne vidi izlaz iz neke situacije. Želim joj svu sreću u životu i da je prati što je manje moguće briga.”

Oglasi – Advertisement