MNOGI KAŽU BRUKA I SRAMOTA- Završeno suđenje ubici Šabana Šaulića- EVO KOLIKU JE KAZNU DOBIO- To je ta pravda zapada (FOTO)

0

Prošlo je više od tri godina otkako je uteškoj saobraćajnoj nesreći nedaleko od Bilefelda u Njemačkoj život izgubio kralj narodne muzike sa ovih naših prostora šaban Šaulić i njegov muzičar Mirsad Kerić, dok je Šabanov kum koji je upravljao vozilom zadobio teške tjelesne povrede, a danas je tek održano suđenje Turčinu Alsinu Leventu u Giterslohu koji je upravljao vozilom koje se velikom brzinom bilo zabilo u vozilo u kojem je bio Šaulić sa prijateljima.

Čitava porodica Šaulić, udovica Gordana, kao i deca Mihajlo i Sanela, kao i sin poginulog Mirsada Kerića, pristustvovali su suđenju. Svi su bili vidno pogođeni i nervozni zbog cijele situacije. Gordana je svo vrijeme oko sebe gledala sa nevjericom, dok Turčin svo vrijeme suđenja nije nikoga smio ni da pogleda u oči. Optuženi se u jednom trenutku pokušao i obratiti porodicama nastradalih ljudi, ali je na kraju uspio samo da izgovori: “Žao mi je, ne mogu nikome da pogledam u oči”.

Na kraju je čitav ovaj proces završen i Alsinu je sudija presudio da je kriv za nesreću, te mu je odredio kaznu od tri godine i tri mjeseca zatvora što je po mnogima sramno malo