MLADIĆ KOJI JE SRUŠIO DODIKA: A evo kako je sve počelo, DRAŠKO PRVO SKIDAO ASFALT, A ONDA.. – Kreacije Portal
Zanimljivosti

MLADIĆ KOJI JE SRUŠIO DODIKA: A evo kako je sve počelo, DRAŠKO PRVO SKIDAO ASFALT, A ONDA..

Sa samo 27 godina , Draško Stanivuković je postao novi gradonačelnik Banja Luke , glavnog grada srpskog entiteta u BiH. Ipak , u gradskom vijeću većinu će najvjerovatnije zadržati SNSD , stranka Milorada Dodika , srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

Stanivukovićeva pobjeda , rezultat je osobne popularnosti mladog političara više nego objektivne snage oporbe u srpskom entitetu. Dodik je zadržao prevlast u najvećem dijelu Republike Srpske. Nakon Stanivukovićeve pobjede , Dodik je odmah istupio žestoko , poručujući da entiteske vlasti prestaju finansirati Banja Luku , pa tako više neće subvencionirati grijanje.

 

Draško Stanivuković je rođen 1993.godine u Banja Luci , studirao je ekonomiju , a u politiku je ušao 2014.godine. S prijateljima je radio na prikupljanju novca za liječenje bolesnih , za uređenje škola , protiv poskupljenja goriva.Stalnim akcijama iritirao je gradsku vlast , a u više navrata rukama je skidao postavljeni asfalt , ukazujući na to da je gradski novac bačen na nekvalitetne radove. Sin je jednog od većih poduzetnika u Banja Luci , pa se može reći da mladi Stanivuković , za razliku od velikog broja političara , on u politiku nije ušao da se obogati , nego da učini nešto pozitivno.

Oglasi – Advertisement