Mladi Hrvat naučio pameti sve svoje sunarodnjake objavom na Facebooku: Umoran sam od prošlosti, od ustaša, četnika, Srba i Hrvata

0
78

Ratni sukobi koji su se desili na teritoriji nekadašne Jugoslavije prošli su prije skoro 25. godina, a u nekim državama i  prije više godina, ali bolne rane još nisu zacijelile i izgleda da svakim danom postaju sve veće i veće.

Jasno je da dok svako ne prizna svoj dio krivice u svim tim ratovima da rane nikada neće moći zacijeliti, i sasvim je jasno da samo istina može dovesti do bilo kakvog pomirenja, oprosta i suživota.

Međutim niti na jednoj strani koje su bile u sukobu nema dovoljno liderstva, pameti, a ni želje da se stvari pokrenu, da se počne razgovarati, tražiti istina, i prije svega da se istina pokaže cijeloj javnosti. Da se tačno zna ko je kriv, i da se tačno zna čija je najveća odgovornost za sve.

Očito je da je najveća netrpeljivost i dalje između političara i građana Hrvatske i Srbije, i kao nikada prije duhovi fašizma su probuđeni na obje strane, i kao nikada prije zlo vlada ovim prostorima, a mržnja se vidi skoro u svim porama.

Verbalni sukobi između Hrvata i Srba je na tom nivou, da sve te političke, medijske , društvene prepirke su uspjele pokvariti i radost i sreću cijele regije koju su donijeli reprezentativci Hrvatske u fudbalu.

Tako razmišljanje ima glumac Marin Bukvić iz Hrvatske koji je na svome Facebook profilu održao bukvicu svojim sunarodnicima, i poručio kako je dosta prepucavanja između Hrvata i Srba, i objasnio kako on sada gleda na sve to, kada živi u Americi, daleko od svoje domovine.

Mladi glumac je otvorio svoju napaćenu dušu i napisao tekst koji vam u cijelosti, tačno kako je napisano prenosimo: