Mjesec dana prije srčanog udara će vas tijelo upozoriti sa 6 simptoma – dobro ih zapamtite

0
53

U zadnjim godinama je pojavljivanje srčanog udara postalo nekako uobičajno da je on čak na broju 1 opasnih stvari za zdravlje. To nije niti čudo kada uzmemo u obzir da živimo stresan način života i jedemo lošu hranu svaki dan. Zdravlje vašeg srca može da bude zaštićeno sa promjenom načina života, te smanjivanjem nivoa stresa, ali još bolje je ako vi znate koji su to simptomi zatajenja srca. Ovo su simptomi koji će se početi pojavljivati nekih mjesec dana prije nego što vaše srce doživi neuspjeh.

Fali vam daha i imate simptome prehlade i gripe- ukoliko vaša pluća ne mogu da dobiju kisika, onda isto tako neće niti krv dobiti dovoljno. To znači da su to dva sistema koja su povezana, a ako imate ove poteškoće sa disanjem, onda posjetite doktora. Neke osobe koje su imale srčani udar su dobili pojavljivanje simptoma prehlade i gripe.

Osjetit ćete pritisak u prsima i bit ćete slabi- ljudi će nekada ignorisati pritisak u prsima jer će pomisliti da će to brzo proći. Taj pritisak je jasna stvar da se srčani udar može pojaviti uskoro. Kada osjećate slabost, onda to govori da je moguće da imate srčani udar u bliskoj budućnosti. Kada vaše arterije budu sužene, onda neće dobiti dovoljno krvi kako bi pravlno cirkulisali što bi značilo da mišići neće imati ono što je njima potrebno i to može da uzrokuje udar.

Osjetit ćete hladan znoj, vrtoglavicu i umor– kada imate slabu cirkulaciju, onda će to utjecati na pravilan protok krvi u vašem mozgu, što je zapravo presudno za vaš mozak da bi on radio na odgovarajući način. Kada se osjećate umorno čak i onda kada ste se dugo vremena odmarali i da se to nastavlja danima, onda to može da znači da vi imate gubitak dotoka krvi u vaše srce.