MISTERIJA OSMOG DANA KORONE, pacijent nema temperaturu a onda se stanje naglo POGORŠA: Dr Radosavljević o velikoj nepoznanici virusa

0

Mnogi koji su preležali koronu , tvrde da je osmi dan zaraze najkritičniji. Istraživanja sranih stručnjaka , ukazivala su na najproblematičniji period infekcije , a takvi slučajevi su zabilježeni i kod naših pacijenata.

Iza ove važne misterije virusa se krije to da dolazi do određenih pogoršanja stanja osmog dana , ali se ne zna zbog čega se to dešava. Može se desiti da pacijent na početku ima blago povišenu temperaturu , pa da je onda nema nikako i da je ponovo dobije osmog dana.

Ukoliko pacijent koji je zaražen infekcijom korona virusa nije bio na snimanju pluća , osmog dana dobije povišenu temperaturu , mora obavezno da slika pluća. U Kini su primjetili da bi se prve promjene na plućima vidjele jedino ako bi se skener pluća uradio na početku bolesti , jer se one ne vide na običnom snimku. Ranije infekcije i najteži virusi , poput H1N1 , završavale su se bez širenja na pluća , dosta su bile rijetke pneumonie , a posebno je bilo rijetko da pacijent sa virusom H1N1 završi na respiratoru.