Mirko kupio čarape kod kineza, i u njima našao ZASTRAŠUJUĆU poruku! Cijeli slučaj prijavio u policiju, kad vidite šta je pisalo i vi bi uradili isto… (FOTO)

0

Neobična poruka zatekla je momka iz Njukasla. Akbari Šakil je uzeo obične crne pamučne čarape a tamo je zatekao nešto što ga je ostavilo bez riječi. Poruku koju je pronašao napisana je na kineskom jeziku od strane zatvorenika koji je napravio te čarape. Akbar se odlučio prevesti poruku kako bi vidio šta piše i radilo se o pozivu u pomoć od strane zatvorenika. U poruci je napisano sljedeće:

 

“Moje ime je Ding Tingkun. Imam 39 godina i pogrešno sam optužen za prevaru i ucjenu i osuđen sam na tri godine zatvora 28. juna 2014. godine. Sve se desilo zato što sam putovao u Peking da prijavim slučaj korupcije”. U nastavku se požalio na presudu i rekao kako se nalazi u Lingbi i da ga tamo muće. Nadao se da će neko pronaći poruku i zamolio je da osoba koja je pronađe pošalje kineskom premijeru ili predsjedniku kako bi mu pomogli.

“Izgleda da je ova osoba dosta rizikovala kak obi ovo napisala. Sve me je to mučilo kada sam ja pročitao”- rekao je Šakil. Portparol kompanije je rekao da je sve namješteno jer su slične poruke se pojavile širom zemlje.