Ministar Dačić HITNO upozorio SVE GRAĐANE: NE IDITE IZ DRŽAVE ni pod razno – EVO šta nam sledi! – Kreacije Portal
Najnovije Novo Zanimljivosti

Ministar Dačić HITNO upozorio SVE GRAĐANE: NE IDITE IZ DRŽAVE ni pod razno – EVO šta nam sledi!

Ministar spoljašnih poslova Ivica Dačić već neko vrijeme upozorava građane Srbije na moguće mijenjanje odluka koje su vezane za putovanja izvan granica Srbije, naročito u zemlje koje su sada popularna ljetovališta, upravo iz razloga jer je kod njih situacija izuzetno nestabilna, pa neke od njih, kao što je recimo Hrvatska, uvode restriktivne mjere za državljane Srbije. Ministar Dačić je rekao kako smo svi i sami svjedoci da se odluke o otvaranju i zatvaranju granica mijenjaju iz dana u dan, a to sada već prelazi iz sata u sat.

On je za jednu televiziju rekao kako je EU donijela određene odluke o prelasku granica ali je to sve još uvijek na preporukama za svaku zemlju posebno, pa je iz tog razloga EU izdala i preporuku da se Srbija stavi na zelenu listu zemalja, što prenesenom značenju govori da je Srbima dozvoljen ulaz na teritoriju EU-a, jer svaka zemlja zasebno donose konačne odluke, koje mogu, ali ne moraju da se baziraju na temelju preporuka EU-a. Srbima još uvijek nije dozvoljen ulaz bez obaveznog 14-dnevnog karantina u većini europskih zemalja, ali kod neki može da se prođe sa testom, kao što je recimo Sjeverna Makedonija, dok bez ikakvih ograničenja može da se ide u komšijske zemlje poput BiH, Bugarsku i Mađarsku.

Sa grčkom je bilo mnogo problema ove sezone, koji su prvenstveno nastali zbog neslaganja između ministarstva spoljnih poslova i zdravlja. Grci su čak navodili kako je veliki broj Srba koji je došao u Grčku na ljetovanje zaražen, pa ih smatraju odgovornim za “unošenjem” virusa na njihovu teritoriju.

Oglasi – Advertisement