Mile Kitić otkrio zašto je pretučen u kafani u Švicarskoj od strane gosta : Rekao sam mu samo dvije riječi, a on me bacio na pod (VIDEO)

0

Kako su prenijeli mnogi mediji u regiji, popularni folk pjevač Mile Kitić je prošloga vikenda imao jednu veliku neugodnost na svome nastupu u Švicarskoj, u Bazelu, kada je na njega nasrnuo jedan gost u kafani gdje je pjevao. Nepoznati muškarac je prišao pjevaču, zatim ga povukao sa bine, srušio ga na pod i pao preko njega, a nakon toga su reagovali ljudi iz obezbjeđenja, koji su spriječili i neke veće probleme, a snimak ovoga incidenta se odmah pojavio na raznim portalima i na društvenim mrežama, a oglasio se povodom toga i sam pjevač i objasnio šta se u stvari dogodilo:

“Pjevam već 48 godina, nikad u životu neprijatnost ni najmanju nisam imao, sve do sada. Znate, ja sam iskusan, čim vidim da je neko ovakav ili onakav, da pokušava nešto, ja ne prilazim. Nema gdje nisam pjevao, i za vrijeme rata, a ovako nešto nikad nisam doživio’‘, a dalje u nastavku svoje ispovijesti, popularni pjevač je rekao i ovo:

“Pjevao sam u petak uveče u Bazelu, došao jedan gost i kaže: “Je l’ može ta i ta pjesma?”, ja mu kažem: “Sačekaj, buraz, ne mogu da prekidam sad što pjevam”. Ja njemu lijepo kažem – samo da završim ovo, ne mogu usred pjesme da prekidam i da pjevam drugu pjesmu. Nije mi davao nikakve znake da je agresivan. I on mene za rukav i povuče me dolje, bilo je tu par stepenika, ja se sapleo i pao. Odmah je skočilo obezbjeđenje i sklonilo ga sa mene, istog trenutka su ga izveli. Nije bilo udaraca, ali izašla je ta ružna slika, na snimku to zaista izgleda tako.”

Mile smatra da je taj čovjek sve uradio iz revolta, te priznaje da je vidio na njemu da je imao namjeru da mu naudi, ali Mile i priznaje da nije primjetio na njemu  nikakvu vrstu prijetnje kada mu je prišao, niti da je agresivan, jer bi odmah pozvao osiguranje. Dodao je Mile da je u kafani bila i žena tog muškarca koja je odmah počela da kuka i da plače, te da je, nakon što se pojavio snimak u medijima dobio na stotine poziva, a ni da njegovoj ženi Marti nije bilo najbolje kada je vidjela snimak, ali srećom, kako Mile kaže, sve je ok, i nema nikakvih posljedica