Mesić: Danas se samo kukavice boje Srba! – Kreacije Portal
Najnovije Novo Zanimljivosti

Mesić: Danas se samo kukavice boje Srba!

Nekadašnji predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić u Pressingu na N1 je objasnio zbog čega se ovakva pobjeda HDZ-a Andreja Plenkovića dobra. O manjinskom zastupniku u Vladi je rekao: “Neki su naučili da na Srbe u hrvatskoj gledaju kao na opasnost. Pa, ne može pet posto Srba biti opasnost”,  abio je i dosta oštriji. “Danas se samo kukavice boje Srba. To je isto kao da se danas neko boji Venecijanaca”, dočarao je Mesić.

 

Za ubjedljivu pobjedu HDZ-a s Anrejem Plenkovićem naveo je nekoliko stvari koje smatra da su pozitivne. “Novi -stari premijer ne mora previše da kalkuliše, sad može u vladu birati osobe koje će zasigurno biti kompetentne i koje će da budu odgovorne za mjesto koje obnašaju. Dobro je i to da je ovako završilo, da premijer može da preuzme odgovornost, da ne mora više voditi računa o tome što će pomisliti njegov kaolicijski kancelar” rekao je i naglasio taj potez kao odličnu poruku ka Europi. Na pitanje voditelja nije li ovakva pobjeda HDZ-a poruka da većina građana očito nema ništa protiv zastupnika manjina, Mesić je rekao:

“On je procjenio da će na taj način da ostvari određene standarde, pokazat će da je borba protiv Srba, kao protiv opasnosti, jedna izmišljena stvar”. Pored toga je dodao i da je stankama desnice pitanje zastupnika srpske manjine u Vladi bilo nešto totalno drugo: “To je samo bila borba za što veći dio kolača koji se zove budžet”. rekao je Mesić. Ostatak teksta možete da pročitate ovdje.

Oglasi – Advertisement