“Mama me više ne želi, rekla je da joj ne trebam više”: Majka iz Bosne sina od 8 godina šutnula iz kuće zbog švalera – izbacila ga živi na ulici po hladnoći i da prosi za kiflu- Italija u šoku, ali naziru se dobre stvari (FOTO)

0
1619

Danas za vas imamo zaista tešku i donekle ohrabrujuću i punu optimizma priču koja se desila prije nekog vremena a radi se o dječaku koji ima samo osam godina i koji je od nekih prolaznika pronađen kako sjedi sam na hladnome pločniku usred noći i prosi za malo novca i hrane. Sve se to desilo u talijanskom gradu Carnimole, blizu Torina, a na kraju je policija i uhapsila dječakovu majku koja ima 38 godina, koja je inače državljanka BiH, koja je potvrdila da ne želi da bude sa svojim sinom, jer sada živi sa muškarcem koji ne želi djecu oko sebe, a ona je željela da mu to udovolji.

Sve je počelo kada su uz jednu magistralnu cestu putnici i vozači primjetili maloga dječaka na velikoj hladnoći, neadekvatno odjevenog kako prosi uz cestu, a mnogi su pomislili da je u velikom riziku da ga neko i otme te da završi kao žrtva trgovine ljudima ili organima. A kada su predstavnici policije došli do njega dječak im je rekao:

“Moja mama me ne želi nigdje u blizini. Izbacila me iz kuće, ne znam šta bih. Sada živi s drugim muškarcem, a ja tražim malo novca. Gladan sam. Mama je rekla da joj ne trebam više.” Daljnja istraga je pokazala da je dječak rekao istinu, te su priveli njegovu majku, koja je potvrdila dječakovu priču te je još i rekla da je dječak jedno vrijeme živio sa bakama i djedovima, dok ona ne zna gdje je njegov otac niti se on interesuje za dječaka. Odmah je po kratkom postupku i majci i ocu oduzeto skrbništvo nad dječakom, te je on predat socijalnoj službi, a majka bi mogla da završi i na par godina u zatvor

Sticajem okolnosti, nesretni dječak je postao na neki način ljubimac policije, a gradonačelnica  Carnimole je izjavila kako ju je veoma pogodila sudbina ovoga dječaka te se obavezala da će ona učiniti sve da dječak sretno dočeka Novu godinu i da će se ona potruditi da mu se pronađe dom u kojem će biti sretan