Malo ko zna o tome: Ovo je kuća Lepe Brene u Titelu, nju je prijavila kako bi plaćala manji porez državi! – Kreacije Portal
Uncategorized

Malo ko zna o tome: Ovo je kuća Lepe Brene u Titelu, nju je prijavila kako bi plaćala manji porez državi!

Popularna pjevačica, Lepa Brena važi za nekog ko izuzetno vodi računa o svakom dinaru.
Iako je jedna od najimućnijih žena na estradi, a doskorašnja suvlasnica “Grand produkcije” od početka svoje karijere nalazila načine kako da uštedi.


Tako se davnih osamdesetih godina, dosjetila, da bi smanjila porez koji je trebala plaćati državi, prijavila da živi u Titelu, i to u kući kolege iz benda Slatki greh Zorana Radanova,
To saznanje je i odvelo nas je u Južnobački okrug, gdje smo od mještana saznali sve detalje: koliko je uštedjela, koliko je tamo živjela, pa čak i gdje je držala koncert.
U centru ovog gradića prvo se raspitali gdje je Zoranova kuća u kojoj je stanovala pjevačica, a koju je on kasnije i prodao.


Kako mještani kažu, to zdanje u tom periodu bilo je najljepše i najluksuznije u ovom gradiću.
O, pa to je bilo davno, 1988, 1989. godine je Brena i bila prijavljena u ovoj opštini, jer tada se najmanji porez plaćao baš u našem kraju, a to je Zoran znao.
Oni su sa Brenom odlično zarađivali, a da ne bi državi davali mnogo novca, Radanov je nju prijavio kao da živi na njegovoj adresi.
Nisam siguran da je ona baš tu i stanovala, ali često je dolazila. Štaviše, ona je održala je i koncert na Tisi.


To je bio pravi spektakl. Tada su zarađivali pare u džakovima pa je normalno što su gledali kako da smanje troškove, a da im ne ode previše na porez.
Koliko se sjećam, mogli su da uštede nekoliko hiljada tadašnjih dinara -prisjetile su se pjevačicine prve komšije iz Titela Neđo i Nada Stojčić pjevačicinog života u ovom njihovom gradu.

Oglasi – Advertisement