Malo ko to zna i svi to na neki način kriju, mada je davno priznao svoga vanbračnog sina: Najstariji sin Marinka Rokvića je izbjeglica i oca je upoznao preko njegovih kaseta i pjesama koje je slušao sa njih (FOTO)

0
15

Kada su estradne i javne ličnosti u pitanju onda je javnosti uvijek interesantno sve što je vezano za njihov život, pa stoga nije ni čudo da se pripadnici novinarskog zanata itekako trude da na sve načine saznaju sve moguće pikanterije iz života pojedinaca.

Naravno da kada su javne ličnosti u pitanju, javnost uvijek najviše intersuje njihov ljubavni život, posebno ako je on protkan aferama, nevjerama, preljubama, koji su prouzrokovale određene probleme unutar njihovih porodica.

Tako se nešto desilo i poznatom pjevaču Marinku Rokviću koji je zbog svoje prošlosti znao često da bude meta raznih tabloida sa ovih prostora.
Naime, Marinko je prije braka sa Slavicom , u kojem je dobio sinove Nikolu i Marka bio u vezi sa izvjesnom Milom, za koju se kasnije saznalo da je isto sa Marinkom dobila sina, a kojem je ime Dario.

Imada Mila i Marinko nikada nisu bili u braku, Dario je dijete ljubavi kako navode neki izvori, a i sam Marinko ga je priznao kao sina, te Dario cijeli svoj život nosi očevo prezime.

Dario je uvijek znao da je njegov otac pjevač, i kako je sam u nekim razgovorima sa novinarima priznao, znao je često da sluša njegove pjesme na kasetama, a sa ocem je bio u kontaktu, pa čak i nakon što se 1995 preselio u Kanadu.

Kasnije se Dario u Kanadi oženio sa Portugalkom i danas sa njom ima dva sina Romea i Matea, a u kontaktu je i sa svojom polubraćom, te iako nisu baš odrasli zajedno, ipak su bliski, posebno sa Nikolom, a koriste svaki mogući trenutak da se sastanu i da provedu neko vrijeme zajedno