“Makar da mi žena ostane trudna sa ljubavnikom – to bi mi brak spasilo”

0
26

Svaki dan se hvatam za glavu kako bi spasio svoj brak, a nekada mi se čak i čini u redu da prihvatim činjenicu da mi žena rodi dijete od drugog muškarca, ali ja opet nisam siguran kako bi se to završilo. Tražio je pomoć od “Dier Diedre”, a ispričao je priču i tražio savjet.

Njegova priča:

Već imam 44 godine, a moja supruga je mlađa pet godina od mene. Mi smo u braku već 18 godina, a nikada nismo koristili kontracepciju, a niti smo uspjeli da proširimo našu porodicu na bilo koji način.

Moja supruga dolazi kući ranije sa posla nego ja, a ja znam kako ona ima ljubavnika jer sam mogao par puta da čujem to što je ona radila sa drugim muškarcem. Nisam čovjek koji je konfliktan, a tako sam samo čekao da oni završe dok sam sjedio na kauču u dnevnom boravku.

Svoju suprugu sam čuo kako silazi tiho niz stepenice i neke tihe zvukove šapuće, te sam čuo kako neko korača kroz kuhinju i izlazi na zadnja vrata. Moja žena je onda otišla ponovo gore, a ja sam predpostavljao da je išla sakrivati dokaze i raspremati krevet pošto je enko bio gore.

Ja sam se lagano iskrao vani i nakon toga sam punog glasnije ponovo ušao u kući, te zatvorio vrata i zagalamio da sam došao kući. Žena mi je tada malo bila nervozna i iznenađena zbog toga što sam došao kući ranije. Tada sam mogao i da čujem neku nervozu dok je pričala, a mi smo nastavili razogovor kao što to inače radimo.