Majmun ukrao bebu iz kuće – majka sve vidjela, ali nije ništa mogla uraditi, policija još uvijek traga za njim

0
63

Majka od ove bebe je rekla kako je cijeli događaj vidjela, ali da u tome trenutku mogla spasiti svoga sina. Indijska policija je još uvijek u potrazi za majmunom, a koji je navodno ukrao bebu iz kuće, a čije su tijelo nakon nekog vremena pronašli u bunaru koji se nalazi u istočnoj indijskoj državi Orisa.

Majka od ove bebe je sama rekla kako je cijeli taj događaj vidjela svojim očima, ali da nije mogla ništa uraditi. Njen rođak je išao u potragu, a nakon nekog vremena je on našao tijelo od bebe u bunaru iza njihove kuće, poslije toga što ga je majmun odnio.

Policija je istakla kako je ovo zapravo veoma rijetko nešt, ali je napomenula kako majmuni znaju često uništavati imovinu u ovom kraju grada i praviti probleme ljudima, a jedan službenik policije je rekao da se svi nadaju da će ga uhvatiti do kraja ove sedmice.

Kako je on naglasio, često se zna desiti da majmuni naprave takav problem da napadaju ljude ili da ulaze u kuću kako bi tragali za hranom, te su ipak najavili kako je ovo prvi slučaj koji se desio da je majmun uhvatio bebu, a zbog ovoga su mnogi sada u strahu.

Naveli su kako je majmun ušao u ovaj dom veoma rano ujutru u subotu, a doktor je pregledao tijelo bebe kako bi uvidio da li se šta desilo ili bi našao neke znakove ozbiljnih povreda, ali je rekao kako nije bilo nikakvih ozbiljnih povreda, a da se prema svemu ovome sudeći beba udavila.