Majka savjetovala kćerku kako će dalje kroz život: Ovog savjeta bi se svaka žena trebala pridržavati, jer na ovaj način je svakoj ženi život lakši (FOTO) – Kreacije Portal
Najnovije Zanimljivosti

Majka savjetovala kćerku kako će dalje kroz život: Ovog savjeta bi se svaka žena trebala pridržavati, jer na ovaj način je svakoj ženi život lakši (FOTO)

Majke i kćerke su uvijek imale neku posebnu konekciju i niko kao majka ne može da udijeli savjet svoj kćerci, jer ipak se radi o ženama, a žena ženu najbolje poznaje i svaka žena zna kroz šta sve druga žena može da prolazi i kakve je stvari mogu čekati u budućnosti. Pa je tako ova mlada žena, koja se tek udala, nakon nekoliko dana došla u posjetu svojoj majci, i dok su njih dvije ispijale kafu majka joj je uz jedan srk rekla neke stvari koje isto tako važe i za sve druge žene na svijetu:

” Nemoj nikada zaboraviti svoje prijateljice. One će ti biti sve važnije i važnije, kako budeš odmicala u godine. koliko god da te tvoj muž volio, i koliko kog budeš voljela svoju djecu, one će ti ipak biti potrebne. Nemoj zaboraviti da povremeno izađeš negdje sa njima, i da održavaš kontakt. One nisu samo tvoje prijateljice, nego i tvoje sestre, tvoje kćerke, i ostali rođaci. Ženama su uvijek potrebne druge žene.”

Mlada žena je nakon ovih majkinih riječi pomislila da je to baš blesav savjet što joj je majka dala, te da je upravo brak ono što je tražila i da će joj njen muž i djeca biti sasvim dovoljni u njenome životu. Međutim, majka je majka, pa je odlučila da posluša njen savjet te je održavala svo vrijeme kontakte sa nekoliko svojih prijateljica, a s vremenom je postajala sve svjesnija koliko je njena majka bila u pravu, i koliki je samo oslonac imala u svojim prijateljicama tokom svoga života

Shvatila je da prave prijateljice uvijek ostaju uz tebe, bez obzira na sve i prava prijateljica nikada nije tako daleko da joj se ne možeš obratiti i koja će biti uz tebe kada ti je najpotrebnije, makar i preko telefona.

 

Oglasi – Advertisement