Majka ostavila svoje dvije bebe sa tjelesnom manom u kutiji za cipele: 17 godina kasnije ouševili su svijet,a jedan od njih posebno- Evo i kako (VIDEO)

0

Ovoga talentovanog mladića i njegovoga brata su pronašle časne sestre u običnoj kutiji za cipele. Male bebe su rođene sa fizičkom manom, nisu imale razvijene udove, zbog posljedica rata u Iraku gdje su bebe i rođene. Budući da nisu znale ko su im roditelje, sestre su Emanuela i njegovoga brata Ahmeda dale u dom za nezbrinutu djecu, da bi taj dom 1998. godine posjetila humanitarka iz Australije Moira Theresa Kelly

Kako je i sama priznala, iste sekunde se zaljubila u ova dva dječaka i našla je način kako da ih usvoji i da ih odvede u svoj dom u Australiju, gdje ih je odmah odvela da se nad njima naprave svi medicinski pregledi koji su bili potrebni. Tako je ta žena postala tim dječacima njihova majka, ali i heroj koji im je spasio živote.

Ahmed je u međuvremenu postao poznati sportaš te je 2012. godine nastupao za Australiju na Paraolimpijskim igrama, dok je njegov brat Emanuel svoju ljubav našao u muzici i u pjevanju, pa je sa 17 godina starosti nastupao u australijskoj verziji X Faktora. Tada je odlučio da se predstavi sa pjesmom ”Imagine” od Johna Lennona, a njego nastup je doveo do suza kako publiku, tako i članove žirija.

Priča ove braće je samo dokaz da u svijetu postoje dobri ljudi, i da se nikada ne zna u kome se krije neki veliki talent, te da svakome treba da se pust da bude ono što želi i u čemu se najbolje osjeća, te da o ljudima treba suditi na osnovu njihovih djela, a ne na osnovu njihovog izgleda.