Majka me je ostavila po rođenju, a da nije bilo oca, vjerovatno ne bi bilo ni mene: Na moj 4. rođendan sam ostao i bez oca, a onda su mi baka i djed napravili nešto što nikada nisam očekivao od njih- Bio sam očajan (FOTO)

0

Svi mi znamo koliko je bio i ostao važan uticaj roditelje na naše živote i kolika je prednost sve one djece koja su imala tu sreću da odrastu i postanu zreli ljudi uz svoje roditelje koji su im bili podrška u svemu što su radili. Možemo samo da zamislimo koje traume imaju ona djeca kojih su se roditelji iz nekih razloga odrekli ili ih ostavili, kao  ona djeca koja su odrasla uz jednoga roditelja, i kojima je uvijek falio dio te prave roditeljske ljubavi:

” Imam samo 16 godina. Majka me je ostavila u bolnici nakon što me je rodila, i nikada me nije uzela u svoje ruke. Svi mi govore da sam kopile, što u neku ruku i jesam. Međutim, kada sam se rodio moj je otac imao samo 17 godina. On je za razliku od moje majke ostao sa mnom i nije bježao. Odlučio je da me zadrži čak i pored velikih pritisaka koje je trpio od prijatelja i rodbine. Stvarno svaka mu čast kada je mogao da ostane toliko hladne glave.”

Dalje u nastavku ovaj mladić otvara svoju dušu i opisuje kako mu je ipak, nakon što je napunio 4 godine cijeli život se okrenuo naopačke i kako je sve krenulo po zlu:

”Govorili su mu da je trebalo da me ostavi isto kao što je uradila i moja majka. Životinjski se borio protiv svih, i najzad kada je uspio, samo nekoliko dana poslije mog 4-tog rođendana je doživio saobraćajnu nesreću, u kojoj je na mjestu ostao mrtav. To je značilo samo jedno, odmah sutradan moji djed i baka su me dali u dom, a sav trud mog oca je pao u vodu. Onda su uslijedile godine patnje, poniženja, boli, plača, da bih prije nekoliko dana naletio na moju baku i djeda.”

Ipak, kako kaže, uspio je sasvim sam, da završi školu, a sada planira i da završi fakultet, a ušao je i u neke poslove u kojima je više nego uspješan. Međutim, jedan susret sa nekim ljudima iz prošlosti ga je naveo na velika razmišljanja o životu:

”U trenutku kada su me vidjeli kao da su zanijemili. Rekli su da sam isti svoj otac i da neodoljivo podsjećam na njega. Od tog dana me svakodnevno zovu, čak i mole da im se vratim i da živim kod njih. Mole me da im oprostim, jer u meni vide sve ono što su prerano izgubili. Ne znam šta da radim, da li da im oprostim za sve što su mi uradili, jer su mi nanijeli veliku nepravdu.”