Majka iz Srbije izbjegla zatvor: Bacila svoju tek rođenu bebu u septičku jamu, ali zbog toga neće odgovarati- Desio se veliki obrat u istrazi (FOTO)

0

Sabrina N. (25) majka iz Sonte kod Apatina koja je svoje mrtvorođeno dijete bacila u septičku jamu je prije par dana saslušana u tužilaštvu, a nakon saslušanja slučaj je zatvoren te se Sabrina vratila u svoju porodičnu kuću, a obdukcijom je utvrđeno da je dijete rođeno mrtvo, te da ga majka nije bacila u jamu dok je još davalo znakove života

 

I mada je majka izjavila da je možda čula plač djeteta, doktori su utvrdili da su pluća kod bebe bila slijepljena i da beba nikada nije ni udahnula vazduh, te da se majci moglo samo učiniti da je čula djetetov plač. S obzirom da je utvrđeno da je bebina smrt prirodna i da nema elemenata ubistva, majka je puštena kući, a istraga je utvrdila da se sve desilo 3. decembra i da je slučaj prijavio otac djeteta koji je bio ljut kada je saznao šta je njegova žena uradila jer je želio da beba bude sahranjena na pravi način

Ova porodica sa još dvoje djece, sa sinovima koji imaju 3 i 4 godine je nedavno ostala bez još jednoga člana porodice, a treći sin im je umro dok je majka još bila u drugome stanju uslijed bolesti crijeva, a ovaj slučaj mrtvorođene bebe i to što nije sahranjena na pravi način je pokušao da objasni advokat Ivan Simić i to ovako:

” Prije svega treba imati u vidu da novorođenče nije upisano u matične knjige, a činjenica da nije rođeno živo upućuje na zaključak da ono uopšte, nažalost, nije ni prepoznato u pravnom saobraćaju. Pitanje da li se uopšte može govoriti o smrti. U ovakvom postupanju ne može se reći da nije na neki način povrijeđen javni interes, ali isto tako treba imati u vidu da su posljedice koje pogađaju majku nerođenog djeteta toliko teške, da se postavlja pitanje opravdanosti vođenja bilo kakvog postupka ili kažnjavanja”