Lukas majku Vidu zvao u 9 ujutro: Stojim go ispred vrata, uzmi taksi i dolazi! A evo šta mu je ona odgovorila! – Kreacije Portal
Uncategorized

Lukas majku Vidu zvao u 9 ujutro: Stojim go ispred vrata, uzmi taksi i dolazi! A evo šta mu je ona odgovorila!

Aca Lukas otkrio je da majka jedna od najvažnijih figura u životu svakog čovjeka, pa tako i da njegova Vidosava ima posebno mjesto u njegovom životu i srcu.


Na samom početku razgovora za jedne domaće medije, ovaj popularni pjevač je prepričao anegdotu koja govori kako je majka Vida uvijek ostala njegova čvrsta veza sa realnošću i skromnim prilikama iznad kojih se još prije 30 godina izdigao i to zahvaljujući ogromnim zaradama.
Bio sam na ljetovanju i tako zove me majka, naravno vrišti i kuka: Sine stigao ti je račun za telefon a iznos je 70.000 dinara. Kako ćeš ovo platiti?
Mislio sam da meni nikad i nije bio račun ispod 150.000, 200.000 dinara i da to nije problem, ali sam ipak smirivao kevu i za tih 70.000.


Tek kad sam se vratio u Beograd, shvatio sam da ona zapravo nije vidjela jednu nulu, koja je za nju uvijek ostala naučno fantastična, kao i to da bi se sigurno šlogirala da je vidjela da je račun 700.000 dinara, koji je zapravo i mene zaprepastio-, objašnjavao je Aco.
Lukas je zatim objasnio da njegova majka i dalje nema svijest o tome koliko on ustvari zarađuje a i o tome koliko troši.

Moja majka je van dimenzije moje zarade što je dobro. Ona ima dobru penziju, koju je naslijedila od oca, jer je njena trgovačka bila dosta manja, takođe ona vozi bicikl na Adi i druži se sa svojim penzionerima.
Ništa ne traži, štedljiva je te živi jako skromno. Kad primijetim da joj nešto treba, uskočim i uvijek gledam da joj pomognem koliko god mogu.
Majka mi ništa ne traži, ali ipak kad krene na more, gurnem joj novac čak iako neće.
Ubijedim je na silu da ide avionom a ja u posljednji čas pozovem svoju agenciju i kupim joj kartu iako je ona htjela da ide autobusom. Promijenim joj prozore, kupim klimu…
Obično moram da je smuljam kako bi ona prihvatila da joj olakšam život, priča folker.

Za nastavak kliknite OVDJE

Oglasi – Advertisement