Ljekari su me uvjeravali da je moj sin samo umoran: Snimila sam šta radi tokom noći, a onda je uslijedila strašna dijagnoza (VIDEO/FOTO)

0
2191

Lisa Martin koja ima 29 godina je primjetila da njen sin Benji koji je tada imao samo 4 mjeseca se  ponaša pomalo čudno. Počeo je da ima česte napade, da trza tijelom i očima. Majka je razgovarala sa svojim ljekarom, ali joj je on samo rekao da je beba umorna, ali to Lisi nije bilo dovoljno, jer joj je majčinski instinkt govorio da nešto nije u redu, pa je snimila svoga sina u trenutku kada je imao jedan od napada i taj snimak je pokazala doktorima koji su shvatili da mala beba boluje od jedne vrste epilepsije koja ako se ne liječi može dovesti do oštećenja mozgam autizma, pa čak i smrti, a kada se sjeti tih dana Lisa kaže:

“Benji je bio savršeno zdrav do četiri i po mjeseca, a tada smo primjetili da pravi čudne pokrete očima, koji kao da ga uznemiravaju. Odmah sljedećega jutra razgovarala sam sa ljekarom opšte prakse, opisala sam mu šta se događa, a on je to prokomentarisao riječima da je dječak umoran i da će to prestati”, međutim, kada su se dječakovi trzaji nastavili, ona i muž su odlučili da sve to snime te da snimak pokažu ljekarima, jer su po Lisi ti trzaji bili zastrašujući i bilo je jasno da se nešto loše dešava sa njenim sinom

Lisa je nakon svega snimak objavila i na društvenim mrežama, da sugeriše mladim roditeljima da dobro paze na sve promjene kod svoje bebe, jer neke mogu biti veoma važne, a nakon što je ona pokazala snimke ljekarima, bebu su odmah zadržali u bolnici, a već prvu noć su ljekari izbrojali da je mala beba imala oko 80 napada koji su bili sve agresivniji, te su poslije mjerenja aktivnosti njegovih moždanih talasa došli do prave dijagnoze, a ona se zove infantilni spazmi ili West sindrom, a tek nakon toga dolaze teški dani za Lisu i njenu bebu:

“Lijekovi su bili toliko teški za našeg sina da je vrištao 24 sata dnevno. Nakon mjesec dana izgubio je mnoge vještine koje je naučio prije tih pojava, nikada se nije smijao i više nije bio srećno dijete. Lice mu je nateklo od steroida. Činilo nam se ponekad da je naše dijete netko zamijenio drugim. Ipak, kombinacija lekova je djelovala”, ispričala je majka.

Sve se to desilo 2016 godine, a s vremenom su Benjijevi napadi došli pod kontrolu, ali neke posljedice su ostale, tako da dječak ima teškoća sa govorom, a potrebna mu je pomoć oko njegove lične njege, a ima i neke poteze zbog kojih je nekada roditeljima i neugodno kada su u javnosti, kao što odjednom osjeti potrebu da dodirne automobil koji je u pokretu.