LEGENDARNI PJEVAČ ISPRIČAO SVE O UŽASIMA KOJE JE DOŽIVIO NA SVOJIM NASTUPIMA- Pričalo se da ga je udario grom- ŽIV JE SAHRANJEN (FOTO)

0

Poznati pjevač i harmonikaš Milanče Radosavljević je živa legenda narodne muzike u Srbiji, a u svojoj karijeri je doživio dosta toga te  da je na nastupima na kojima je on bio, bilo često i pucnjave, pa čak i ubijanja. Znali su mu i oteti pare koje je pjevanjem zaradio, te su pijani gosti znali da ga na silu tjeraju da pjeva do krajnjih granica.

Spomenuo je i jednu svadbu na kojoj je po dogovoru trebao da pjeva do 11 sati navečer, ali mu pijani gosti nisu dali da mrdne sa bine, pa je morao da pjeva sve do jutarnjih sati. On to nije želio da napravi pa su tražili od njega da vrati pare koje je zaradio. Nakon toga je uzeo svoju harmoniku i izašao iz sale, a napolju je pljuštala kiša, a on nije imao nikakav prijevoz, pa je pješke, u tankom mantilu išao oko pet kilometara do Bariča i tako se teško razbolio.

I mada je prošao dosta toga, priznaje da postoje neke priče o njemu koje nisu istinite, kao što je priča kako ga je udario grom, te kako su ga bili sahranili sa harmonikom, te da su mu lopovi odmah nakon sahrane iskopali grob da bi mu ukrali harmoniku, ta kada su to pokušali da naprave, da je Milanče oživio.