KURC JE JUČE DOBIO SINA: Dao mu je ime koje je SVE POPULARNIJE I U SRBIJI!

0

Danas također donosimo jedne lepe vesti iz Austrije, jer su i oni tamo kao i ostatak sveta pogođeni sa jako teškom situacijom zbog rata u Ukrajini. Jedan od ključnih političara koji je oblikovao Austriju u zadnjih par godina, bio je Sebastian Kurc.

Mladi političar se krajem prošle godine, odlučio  da se povuče iz sveta politike. Prošle godine u oktobru, on se povulao sa kancelarske pozicije Austrije,a nakon toga je protiv njega podignuta optužnica zbog sumnje u korupciju, povodom predizbornih aktivnosti koje su se desile 2017. godine. Naime, Sebastian je odlučio da se posveti svom novorođenom sinu i djevojci, te na taj način promjeni malo način svog života.

 

Kada je donio tu odluku, za austrijske medije je izjavio:”“Bila mi je velika čast što sam dobio priliku da služim zemlji deset godina, a sada idem u bolnicu po svoju djevojku i sina. To je bio trenutak kada sam postao svjestan da ima mnogo toga lijepog u životu i izvan politike. Ovo je bilo zanimljivo poglavlje, ali sada je vrijeme za nešto novo”, izjavio je Kurc za Tanjug, a sinu je dao ime Konstantin.