Kupio je sat za 6 dolara: Poslije toga saznao nešto što mu je promjenilo život (Video)…

0
69

Čovjek po imenu Zach Norris je ljubitelj starih satova i stalno posjećuje prodavnice sa polovnom robom koji imaju satove. Tako je jedan dan odlučio da krene u kupovinu nekog novog sata koji bi mogao da bude u njegovoj kolekciji.

Nije ni slutio da će mu taj dan promjeniti život u potpunosti. Kada je došao u prodavnicu onda je tamo bilo mnogo satova ali jedan mu se posebno svidjeo.

Sat po imenu Jaeger-Le Coultre je stojao tu i prodavao se za samo šest dolara a pošto je znao kako su ti satovi inače mnogo skupi on je mislio kako je to obična kopija.

Ipak je odlučio da to nije skup sat a da će lijepo stojati njegovoj kolekciji. Došao je kući i malo istraživao o tome satu a primjetio je da je to rijetki model od kojih je bilo napravljeno samo 1000 takvih na cijelom svijetu.

Sat je napravljen 1959. godine a niko nije znao koliko ih je još ostalo na svijetu. Pošto se on nije toliko razumio u satove da bi znao od svakog sata vrijednost onda je on otišao kod stručnjaka koji je bavi sa time.

Kada je stručnjak ugledao taj sat onda mu je rekao šokantnu vrijednost. Rekao mu je kako sat vrijedi čak 35 000 dolara a Zach nije mogao vjerovati.

Zach je onda razmišljao šta će uraditi sa njega jer je vjerni kolekcionar ali ipak mu je trebao novac za vjenčanje koje mu je nadolazilo. Spremio je jedan video da pogledate kako taj sat izgleda a niko nije očekivao da će se ovo desiti.

Ako vam se sviđa ovaj sadržaj onda nas obavezno pratite jer sve više donosimo zanimljivog sadržaja kojeg trebate znati a u tom slučaju obavezno podijelite sa prijateljima ovaj članak.

Pogledajte video: