Kuća iz budućnosti? Svako je može priuštiti a lako ga je imati!

0
23

Kuće koje su postale u zadnje vrijeme mnogo moderne se sve više koriste danas. Prvi razlog jeste zbog njihove cijene a isto tako i radi kvalitete. Radi se o montažnim kućama koje se sklope za samo šest sati a koštat će vas malo manje od 30 000 eura.

To bi značilo da možete imati novi dom za samo nekoliko sati a ovakve kuće zovu i kućama iz budućnosti. Za sada je ovo najbrža metoda da se uselite i imate svoj prostor za život.

Jedna velika prednost jeste da kada kupite ovu kuću, onda ju i možete preseliti na neku drugu lokaciju što bi značilo da ne morate praviti novu. Kada je izgradite onda ju je lako preseliti čak i tada.

Ovu inovaciju koju zovu M.A.Di Home pravi jedna firma iz Italije a čovjek koji ju je kreirao jeste Renato Vidal koji je poznati arhitekta. Sve što vam je dovoljno jeste troje ljudi koji će vam donijeti cijelu kuću rasklopljenu u kamionu a onda ju i montirati za nekih 6 do 7 sati.

Cijena će zavisiti od toga koliku želite kvadraturu da vaša kuća bude a cijene će se kretati od 29 000 do 60 000 eura. Kuća vam nudi i neke prilićno sjajne kvalitete a to znači da je otporna na zemljotres i posjeduje ekološki prihvatljiv kapacitet sa solarnim pločama.

Posjeduje LED rasvojetu a isto tako i sistem kišnice. Jedna korisna stvar kod ovih domova jeste da ih možete graditi na bilo kojem mjestu bez da vam je potrebna konstrukcija od betonskih temelja.

Spremili smo jedan videu u kojem možete pogledati da ovo nije nikakva laž i da je lako napraviti. U videu je predstavljeno sklapljanje jedne ovakve kuće a sada ćemo vas ostaviti da pogledate kako ju je lako napraviti i dobro imati.

Pogledajte ovaj video: