Krompirova zlatica UNIŠTAVA paradajz, krompir i patlidžan: OVO je JEDINI način kako da je ZAUVIJEK UNIŠTITE! – Kreacije Portal
Savjeti

Krompirova zlatica UNIŠTAVA paradajz, krompir i patlidžan: OVO je JEDINI način kako da je ZAUVIJEK UNIŠTITE!

Bavljenje poloprivredom stvarno iziskuje mnogo truda i pažnje i taman kada pomislimo da sve ide svojim tokom, dese se razni problemi.

Jedan od najgorih problema koje mogu zadesiti poljoprivrednike jeste vrijeme koje u posljednje vrijeme i nije bilo baš za poželjeti.
U nekim područjima dolazilo je i do velike tuče koja je definitivno uticala na prihode u poljoprivredi.
Međutim, ono što se dešava svake godine jeste da razne biljke u određeno vrijeme napadaju razne štetočine, pa poljoprivrednici koriste razne preparate kako bi ih suzbili.

Jedna biljka od koje se ove godine očekuje jako puno plodova jeste svakako krompir, ali problem kada je krompir u pitanju predstavlja i krompirova zlatica koja se nerijetko može preseliti na paradajz i patlidžan.
Jedan od najvećih problema kada je ova vrsta štetočina u pitanju jeste to da ženka krompirove zlatice može da položi i do dvije hiljade jaja, te ih je zbog toga kako teško iskorijeniti.


Međutim, postoji jedan prirodni preparat u koji se kunu razni poljoprovrednici da im je pomogao u riječavanju ove štetočine.
To je kora crvenog luka. Ukoliko je imate, a znamo da imate, samo kroz redove krompira postavite nekoliko komada kora crvenog luka.
Pored ovoga krompirova zlatica ima i prirodnog neprijateljia, a to je jež i krtica, pa ukoliko vidite ježa u svom krompirištu, nemojte ga tjerati.

Da li vi imate svoj vrt i da li imate problema sa štetočinama? Prenesite nam svoja iskustva

Oglasi – Advertisement