KRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU: Apel našim građanima da se do PETKA vrate iz Crne Gore, BiH i Hrvatske, EVO I ZAŠTO – Kreacije Portal
Najnovije Novo Savjeti

KRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU: Apel našim građanima da se do PETKA vrate iz Crne Gore, BiH i Hrvatske, EVO I ZAŠTO

Od petka u 18 sati uvodi se nadzor za sve građane Srbije koji se vraćaju iz europskih zemalja, rekla je danas zamjenica direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević. Nakon sjednice Kriznog štaba, Kisić je apelovala na sve grašane da se do petka vrate u Srbiju, jer će nakon toga početi nadzor, koji prema njenom objašnjavanju, ne podrazumijeva karantin niti samoizolaciju. “Naime, radi se o nadzoru kako bi se spriječio rizik od prenošenja korona virusa”, rekla je Kisić. Kako kaže, način vršenja nadzora biti će definisan i objavljen u narednim danima.

Preporuke svjetskih organizacija, dodaje ona, jesu da taj nadzor traje do 10 dana. Ukazuje na to da je Crna Gora treća po učestalosti oboljevanja u u Europi i da, kao takva, predstavlje veliki rizik, te da se broj zaraženih povećava i u Srbiji, ozbirom da veliki broj građana Srbije boravi u Crnog Gori. Rekla je da se na visokom nivou nalaze i Hrvatska i BiH. Ostatak teksta možete pročitati ovdje.

Oglasi – Advertisement