Grupacija Deichmann donijela je odluku o prestanku rada jednog od svojih brendova te će kao posljedicu zatvoriti ukupno 28 poslovnica. Deichmann je donio stratešku odluku o prekidu poslovanja Onyga, s konačnim rokom za zatvaranje najkasnije do 31. kolovoza 2024. Prema izvješćima njemačkih medija, Deichmann grupa donosi odluku o zatvaranju svoje marke “Onygo” zbog pada profitabilnosti. Ovaj potez označava odgovor tvrtke na financijske izazove s kojima se brend suočava.

 

Deichmann, renomirani lanac obuće koji upravlja s približno 1400 trgovina diljem Njemačke, zadovoljava potrebe obuće cijele obitelji po pristupačnim cijenama. Korporacija poznata kao Deichmann SE ne obuhvaća samo poznatu marku pod svojim imenom, već i druge marke kao što su Snipes, MyShoes i Onygo.

 

 

Tijekom rođendanske proslave, Deichmann je predstavio dugo očekivanu novu kolekciju jesen/zima 2023., pokazujući svoju predanost da ostanu na čelu modnih trendova. Deichmann je iznenađujućim potezom najavio razlaz s popularnim brendom Onygo. Pokrenut 2016., Onygo se brzo etablirao kao sila na koju treba računati u modnoj industriji, brzo se šireći i otvarajući brojne trgovine u velikim gradovima. Radnici su jučer bili izloženi mučnoj situaciji kada im je tvrtka zaprijetila mogućim otkazima. No, na opće iznenađenje, danas se čini da je tvrtka potpuno promijenila stil i sada aktivno traži zapošljavanje dodatnih 100 djelatnika. Ova iznenadna promjena u stajalištu tvrtke ostavila je mnoge zaposlenike zbunjene i nesigurne u pogledu njihove budućnosti. Kao značajan razvoj događaja, službeno je objavljeno krajem kolovoza 2023. da tvrtka “Onygo” zatvara svoje poslovanje, s konačnim rokom postavljenim za 31. kolovoza 2024. Ova odluka ima dalekosežne implikacije jer će izravno utjecati znatan broj poslovnica i također ometaju online prodaju tvrtke.

 

 

Nažalost, ne postoji način da se zaobiđe nužnost provođenja otpuštanja, stoji u priopćenju. Iz tvrtke osiguravaju da će radnici dobiti otpremnine te će u suradnji s pojedinim iznajmljivačima zajednički odlučiti o konkretnom roku zatvaranja pojedinih poslovnica u narednim tjednima.

Preporučujemo