Kraljici konačno prekipjelo: Harry i Meghan ostali bez svojih titula, bez svog novca, a ovu sumu moraju da vrate do proljeća (FOTO)

0
2131

Posljednjih nekoliko sedmica cijeli svijet sa velikim zanimanjem prati šta se dešava na relaciji britanska kraljevska porodica- princ Harry i vojvotkinja Meghan Markle koji su odlučili da izađu iz porodice, da imaju manje obaveza prema kraljevskoj porodici i koji žele da budu finansijski neovisni i izgleda da je konačni rezultat svega toga tu. Prema posljednjim informacijama koje dolaze sa britanskog ostrva Princ Harry i vojvotkinja Meghan više neće dobijati javni novac za kraljevske dužnosti koje obavljaju, neće više koristiti svoje kraljevske titule i više neće moći formalno predstavljati britanski palaču, a kraljica je u vezi toga izjavila sljedeće:

“Harry, Meghan i Archie (njihov novorođeni sin) uvijek će biti jako voljeni članovi moje obitelji. Shvaćam izazove koje su doživjeli zbog velike pozornosti javnosti u zadnje dvije godine i podržavam njihovu želju da žive neovisnije. Moja cijela porodica nada se da će im današnji dogovor omogućiti da započnu graditi sretan i miran novi život.”

Kao što je poznato, princ Harry i njegova supruga , bivša glumica Meghan Markle su u posljednjih nekoliko sedmica izazvali veliku kritu u kraljevskoj porodici sa svojom željom da žele da smanje svoje obaveze prema porodici, te da žele više vremena da provode u Sjevernoj Americi. te biti finansijsko neovisni, a sa ovom kraljičinom izjavom je došla i potvrda da se ovaj par konačno razilazi sa ostatkom kraljevske porodice. Prema pisanju medija, kraljica i njena porodica je zadnjih dana intenzivno radila na tome da sa državnim dužnosnicima dogovori kako će se ovaj razlaz provesti i u praksi.

Pa je tako palača objavila da princ Harry više neće dobijati javni novac za svoje dužnosti u porodici te mora da vrati sav novac koji je potrošio na obnovu svoje kuće u Windsoru, a radi se o čak 2,4 miliona funti. Ove promjene stupaju na snagu od proljeća ove godine, a  iz palače nisu htjeli da otkrivaju i da komentiraju na koji će način ovaj par ubuduće biti  zaštičen i koje će se bezbjednosne mjere sprovoditi prema njima dvoma i njihovom sinu