KRALJICA JOJ SPASILA ŽIVOT, A ONA JE NA KRALJIČINOJ SAHRANI BJEŽALA OD BIVŠEG MUŽA- Napaćena princeza se skrivala od OVOG OPASNOG ŠEIKA! (FOTO)

0

Princeza Haja bint Husein (48) izbjegava pojavljivanja u javnosti, ali je napravila izuzetak za ispraćaj kraljice Elizabete II. Ona je bila došla u pratnji svoga brata, princa Hamzaha bin Huseina od Jordana na službu u kapeli u dvorcu Vindzor, ali je nije bilo i na glavnom događaju na državnom ispraćaju. To je napravila tako jer se na sahrani pojavio njen bivši suprug, šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum (73) s kojim je i dalje u lošim odnosima. Ona je bila u strahu da bi vladar Dubaija htio da dođe u kontakt sa njom, pa je iz toga razloga propustila sahranu kraljice

Poznato je da je ova princeza bila tražila azil od kraljice Elizabete, a kako mediji pišu, šeik je nešto prije sahrane bio došao nepozvan kod kralja Čarlsa, te je tražio sastanak sa njim, a to je sve uplašilo Haju, koja nije znala da li će je novi kralj zaštititi kao što je to činila njegova majka. Inače, princeza je prošle godine na Visokom sudu u Londonu dobila starateljstvo nad dvoje djece koje je dobila sa šeikom. To je bila njena velika pobjeda nakon duge brakorazvodne parnice.

Osim toga, Haja je dobila i 554 miliona funti kao dio alimentacije za staranje o djeci. Poznato je i kako je princeza bila bliska prijateljica Elizabete II koja ju je zaštitila kada je pobjegla iz Dubaija u Veliku Britaniju od šeika. I dok neki smatraju da je njen bivši romantičan muškarac, koji piše poeziju te je objavljuje, drugi ističu kako je Haja pored njega imala zarobljenički život. Muhameda, koji je pisao i pjesme o krahu svoje ljubavi je veoma pogodio Hajin bijeg, jer je ona bila najeksponiranija i najljepša od njegovih šest supruga za koje javnost zna.

Ostatak pročitajte OVDJE