Korona Je Smiješna Za UŽAS KOJI NAM TEK DOLAZI: Podaci Tek Objavljeni, OSTAJE NAM SAMO JOŠ 9 GODINA NORMALNOG ŽIVOTA – Kreacije Portal
Najnovije Novo Zanimljivosti

Korona Je Smiješna Za UŽAS KOJI NAM TEK DOLAZI: Podaci Tek Objavljeni, OSTAJE NAM SAMO JOŠ 9 GODINA NORMALNOG ŽIVOTA

Pandemija koja je uzrokovana korona virusom je jop uvijek vrlo aktivna, a već nam se sprema drugi talas koji će da nas pogodi na jesen ove godine. Iako su prognoze jako loše, za nadati je se da se ovo ipak neće toliko odraziti na nas, ali ipak svi mi treba da obratimo mnogo pažnje na to i da se na vrijeme zaštitimo i spremimo na sve moguće scenarije. Američki stručnjaci su najavili novu katastrofu na pomolu iako već i sada proživljavamo jako teške trenutke. Naime, radi se o tome da je veliki broj stručnjaka zaključio kako će se 2029 – te godine otopiti čitav arktički led. Šta ovo treba da znači za nas?

Iako mnogi misle da to nema mnogo veze sa našom regijom, itekako nisu u pravu. Globalno zatopljenje uveliko utiče i na vremenske prilike odnosno neprilike, pa će na taj način da prouzrokuje i ovu tešku situaciju. Ukoliko se ovaj led otopi, postoje velike šanse da će čitava Zemlja postati nepodobna za život ljudi usljed brojnih poplava koje se očekuju, te će to da bude razlog velikog stradanja ljudske vrste. Aktivista i novinar Ken Si je uvjeren kako će se ovo desiti vrlo uskoro i ako ne poduzmemo ništa, možemo da očekujemo najgori mogući scenariji. Kako procjenjuju stručnjaci, led se ne bi trebao otopiti u potpunosti u periodu do 2049. godine, ali satelitske snimke su pokazale potpuno drugačiju situaciju.

Upravo iz tog razlgoa, Arktik će postati najopasnije mjesto na zemaljskoj kugli, te će ugroziti čitavo čovječanstvo. Ovakva situacija će da bude uzrok podizanja nivoa mora i pojeve ledenog mora. Možda 2029 – ta godina i nije u potpunosti tačno predskazanje, ali ukoliko ne učinimo ništa povodom toga, takav scenariji će biti neizbježan.

Oglasi – Advertisement