KONAČNO SMO NAUČILI KAKO SE BIRA PATLIDŽAN I ČITAV ŽIVOT SVI GRIJEŠIMO: Dobro pogledajte ove dvije slike, SAMO JEDAN JE UKUSAN!

0

Kada se naredni put zateknete na pijaci i odlučite da kupite patlidžane, obratite pažnju na to kako ih birate, pogledajte da li su žensko ili muško.

Da, dobro ste pročitali, i patlidžani su biljke koje imaju spol. Kako uopšte da znate da li je patlidžan djevojčica ili dječak? Tako što ćete ga pogledati na kraju suprotnom od onog gdje mu se nalazi stabiljka.

Ukoliko tamo vidite duguljasti prorez, kao što je popu ovog iznad, imate posla sa djevojčicom. Ukoliko je prorez okrugao, onda ste ovaj put našli dječaka.

Razlika između djevojčica i dječaka u svijetu patlidžana je zaista velika. Ženski patlidžan je pun sjemenki i generalno lošijeg ukusa, pa samim time i nije poželjan u kuhinji.

Zbog toga uvijek gledajte da izaberete muški patlidžan kad ih kupujete i primjetit ćete da mu je okus zaista mnogo bolji od ženskog. Uvjerit ćete se i sami, i od sad ćete uvijek gledati koje patlidžane kupujete.