Konačno se i princ Harry po prvi puta obratio javnosti nakon što je ostao bez kraljevske titule: Njegove riječi su ostavile sve bez teksta (FOTO) – Kreacije Portal
Najnovije Zanimljivosti

Konačno se i princ Harry po prvi puta obratio javnosti nakon što je ostao bez kraljevske titule: Njegove riječi su ostavile sve bez teksta (FOTO)

Ovih dana je cijeli svijet veoma zainetersovan za slučaj princa Harryja i vojvotkinje Meghan Markle koji su odlučili da istupe iz britanske kraljevske porodice, a konačno se u medijima oglasio i sam princ Harry koji je rekao da je zakoračio u nepoznato sa ovom svojom odlukom da istupi iz svoje porodice, ali je dodao da on i njegova supruga Meghan jednostavno nisu imali više izbora. Harry je održao govor na jednoj dobrotvornoj priredbi i tako prvi puta javno progovorio o njegovoj odluci da izađe iz kraljevske porodice i da on i njegova supruga više ne dobijaju javni novac, te da više neće koristiti kraljevske titule i neće formalno predstavljati britansku kraljicu

Harry je prije svega želio da razjasni da on i Meghan ne napuštaju baš sve, pa je u svojoj izjavi rekao i ovo:” Ujedinjeno Kraljevstvo je moj dom koji volim, i to se neće promijeniti nikada. Mogu samo zamisliti šta ste sve čuli i pročitali proteklih nedjelja. Stoga želim da od mene čujete istinu, koliko god je mogu da je otkrijem. Ne kao princ ili vojvoda, nego kao Hari. Naša želja je bila da i dalje služimo kraljici i Commonwealthu, ja sam htio i dalje zadržati veze s vojskom, ali bez da nas finansiraju porezni obveznici. Nažalost to nije bilo moguće. Ja sam to prihvatio i to neće promijeniti moju posvećenost.”

Harry je otkrio da su nakon vjenčanja on i Meghan bili veoma sretni i uzbuđeni, puni nadanja i željeli su da služe, pa im je zbog toga posebno žao što je došlo do svega ovoga, te da njih dvoje nisu niti malo lako donijeli ovu odluku, te da su prije ove odluke njih dvoje veoma dugo razgovarali i razmišljali. Dodao je Harry da je svjestan da on sam često nije bio u pravu, ali u vezi ovoga slučaja je rekao da on i Meghan više nisu imali drugih opcija.

 

Oglasi – Advertisement