Koja glavobolja? Sa ovim će vas glavobolja proći veoma brzo!

0
40

Danas je u pitanju jedan prilično cijenjen napitak koji je namjenjen ljudima koji imaju probleme sa glavoboljom ili osjećajem tjeskobe. Naučnici koji dolaze sa Floride su otkrili kako ulje od lavande može da dobro djeluje na organizam tako što će mu smanjiti anksioznost.

Osim toga, u mogućnosti je da smanji depresiju, riješi probleme sa nesanicom i pomogne ljudima koje imaju mamurluk ili probleme sa sinusima. Čisto lavandino ulje je izuzetno blago a smatra se da je i među najblažim eteričnim uljima.

Pored toga što je tako blago, ono je jako moćno a čak među prvima što ga pravi omiljenim ljudskom organizmu. U sebi ima preko 150 sastojaka koji su aktivni i koje karakteriše protivupalno, antidepresivno, antibakterijsko, detoksilacijsko i analgetičko te sedativno svojstvo.

Taj recept je prilično poseban a sada ćemo vam i pokazati kako da ga napravite, recept je zaista jednostavan a samo trebate pratiti upute. Sada ćemo vas spremiti za pravljenje recepta a obavezno ga probajte sami.

Potrebno vam je:

  • limunov sok od četiri limuna
  • jedna kap esencijalnog ulja od lavande
  • jedna kašika osušenih cvjetova od lavande
  • sedam šoljica mlake vode,
  • tri četvrtine šoljice meda

Pripremanje:

Trebate zakuhati četiri šoljice vode a onda ih i skinuti sa vatre pa umješati suhe cvjetove koje ste predhodno usitnili. Dodajte med u tu smjesu nakon što se malo ohladilo pa ćete ostaviti da odstoji poklopljeno nekih 30 minuta.

Procijedite pa onda dodajte sok od limuna i voda koja vam je ostala te esencijalno ulje od lavande a onda sve to dobro promješajte. Popijte malo tog napitka kada god osjećate od navedenih problema.

Nadamo se da će vam ovaj napitak pomoći da se riješite svih tih glavobolja koje stalno imate. Ukoliko vam se sviđa ovaj članak onda ga svakako podijelite sa svojim prijateljima.