Klupko afere Ibiza se odmotava: Austrijskoj vladi na kraj stala srpska mafija

0
118

Sumnja se da su trgovci narkoticima i oruzjem koji su povezani sa srpskom mafijom, umješani u pokušsaju ucjene i pada vicekancelara Hajnca Kristijana Štrahea.

Da podsjetimo, snimci iz 2017  koji su nastali na istoimenom otoku Ibiza, ukazuju da Štrahe, koji je bio vicekancelar i predsjednik Slobodarske partije, nudi državne poslove navodnoj rodici ruskog milijardera, a zauzvrat traži finansijsku podršku za svoju partiju.

Sumnja se da je detektiv Julijan H. bio zadužen za tehničko i organizaciono sprovođenje snimanja. Osim toga, navodno je bio zadužen i za prodaju kompromitujućeg videa u Nemačkoj. Pored toga detektiv se dovodi u vezu sa uzgojem i prodajom narkotika, odnosno posjedovanje opreme za proizvodnju.

Otac detektiva je navodno sarađivao sa mafijom iz Srbije koja djeluje ne samo na području Balkana nego i u Beču preko navijača FK “Partizan” grobara .

Obzirom da je Julijan u vezi sa lijepim srpkinjama, on se preko posrednika poznaje sa ženom koja je Štraheu namestila Ruskinju, zbog koje je počela afera, a koja se vidi na snimku sa Ibice. On pravi party-je ne samo za zabavu, već predstavljaju mamce za klopke, kao što je to bila navodnaRuskinja na koju su naseli Štrahe i njegova dotadašnja desna ruka Johan Gudenus.