Kamere otkrile: Stavili kamere u školsku kuhinju a kada vidite šta tamo kuharice rade stalno onda ćete ostati iznenađeni (Video)…

0
15
Kamere otkrile: Stavili kamere u školsku kuhinju a kada vidite šta tamo kuharice rade stalno onda ćete ostati iznenađeni (Video)...
Kamere otkrile: Stavili kamere u školsku kuhinju a kada vidite šta tamo kuharice rade stalno onda ćete ostati iznenađeni (Video)...

Ovaj slučaj se desio u Japanu a to nije nešto što se može vidjeti svaki dan. U Japanu je malo drugačiji princip učenja djece a pogotovo oko važnih stvari u životu što znači da ih uče kako na prvo mjesto dolazi poštovanje.

Uče djecu da imaju poštovanja prema svemu, kako prema hrani tako i prema roditeljima te ostalim ljudima. To je sistem obrazovanja koji je za njih izuzetno bitan a ovakav slučaj je zaista poseban.

Stavili su kamere u kuhinju od jedna škole koja je smještena u Japanu i otkrili mnogo toga. Kada čas završi onda se djeca moraju zahvaliti profesoru na tome što im je podijelio znanje.

Kada završe obrok onda se moraju zahvaliti kuharicama i svim ljudima koji su spremili tu hranu. Na taj način se može zaključiti kako ovu djecu uče šta su prave vrijednosti u životu a možda je to jedan od razloga zbog čega je Japan država koja ima najbolje obrazovne sisteme u cijelom svijetu.

Takav sistem obrazovanja pravi prave ljude a jedan izuzetno bitan segment u svemu tome jeste i higijena. Svu djecu iz te škole uče kako je svaki obrok jedan ritual i tako trebaju biti zahvalni na tome i imati poštovanja prema hrani koja im je obezbjeđena.

Spremili smo jedan video takvog primjera kakav je tamo obrok. Kada pogledate sami ovaj video onda ćete ostati oduševljeni. U toj školi smatraju da je obrok jedan važan dio period od 45 minuta koji smatraju edukacijom kao što je matematika.

Djeca tamo govore kako vole ručak sa nasmijanim licima. Kada su pitali jednu djevojčicu šta nosi u torbi onda im je ona pokazala par stvari koje nosi svaki dan. Nosila je sa sobom salvetu koja joj je potrebna za ručak, pribor za jelo pa čak i četkicu za zube je imala sa sobom.

Pogledajte video kako to zapravo izgleda: