Kada se probude, vide iznenađenje! Pogledajte zašto se muškarci probude sa erekcijom i šta to znači…

0
18
Kada se probude, vide iznenađenje! Pogledajte zašto se muškarci probude sa erekcijom i šta to znači...
Kada se probude, vide iznenađenje! Pogledajte zašto se muškarci probude sa erekcijom i šta to znači...

Da li je to dobra stvar, jutranja erekcija kod muškaraca koju doktori zovu noćna otečenost organa nije samo stvar psihe nego govori još neke stvari. Erekcija koja se javlja ujutru je nešto što svaki muškarac može primjetiti. U ovom članku ćete saznati sve što je potrebno znati o erekciji i da li je korisna ili ne valja za vaše zdravlje.

Zašto je erekcija uzrokovana:

Javlja se kao odgovor na kompleksne efekte živčanog i endokrinog sistem na krvne žile u vašem spolnom organu. U slučaju kada se muškarac uzbudi onda se šalje poruka mozgu koja šalje poruku do živaca.

Ta krv bude zatvorena u unutrašnjosti mišića spolnog organa i to je razlog zbog čega se erekcija pojavi.

Erekcija u snu:

Noćne erekcije se pojavljuju kada ste u fazi sna te se dogode kada se neki dijelovi u mozgu uključe. Promjene ravnoteže dok spavate će dovesti do parasimpatičkih živaca čiji će rezultat biti erekcija. Ne morate biti budni kako bi imali erekcije.

Razlog zbog kojeg ju imate jeste da se upravo budite iz REM faze sna!

Testosteron:

Dostiže najveći nivo ujutru a zanimljiva činjenica jeste da on nema nekog velikog uticaja na erekcije koje su uzrokovane od nekih fantazija ili drugi stvari koje čine da se muškarac uzbudi.

Šta znači kada nema jutarnje erekcije:

Kada nema dovoljno večernje i jutarnje erekcije onda je to jedna vrsta pokazatelja na probleme sa erektilnom funkcijom. Primjer se može pokazati kod ljudi koji imaju dijabetes a kada oni imaju nedostatak erekcije to može biti povezano sa disfunkcijom koja je uzrokovana sa manjkom količine živaca ili krvi u spolnom organu.

Da li je dobro imati jutarnju erekciju ili ne:

Neki muškarci dobro koriste noćne i jutarnje erekcije a neki baš i nisu obradovani što to vide. Zdravlje srca je povezano sa sposobnostima erekcije što znači da je to dobra i pozitivna stvar.