Kada bi išla ulicom ljudi bi imitirali da je zemljotres zbog njenoga hodanja: Dečko ju je ostavio jer je bila predebela, a sada bi svaki muškarac da bude sa njom koliko je dobra (FOTO)

0

Alida Drejer iz Sidneja koja ima 27 godina za sebe kaže da se cijeloga svoga života borila protiv viška kilograma i da u školu više nije išla nego što je išla, te da je uvijek bila krupna djevojk zbog čega su je stalno maltretirali u školi, pa je znala i po tri mjeseca zbog toga da ne ide na časove. Priznaje de je bila ovisna o hrani, te da je jela sve što bi stigla, pa bi za doručak jela tost i puter i to mnogo, za ručak bi jela dvije velike porcije makarona sa sirom i suši, dok bi za večeru jela pizzu. Međutim tu ne bi bio kraj, jer bi nakon večere nastavila sa grickalicama i slatkišima pa je u jednome trenutku imala 145 kilograma, a otkrila je i ovo:

”Nemoguće je hodati sa tolikom kilažom, butine su mi stalno krvarile. Nisam mogla da hodam ni 100 metara, a uhvatili bi me jezivi grčevi u listovima. Nisam mogla ni da imam odnose jer se tijelo prosto ne pokreće onako kako bi trebalo, a na sve to su dolazila i svakodnevna vrijeđanja”.

Pa tako ova djevojka priznaje kako su je svi u porodici zvali ”debela”, dok su joj momci govorili da je šteta što je tolika jer ima lijepo lice, a mnogi su za njom uzvikivali ”bum, bum, bum” i imitirali potrese zemlje dok ona hoda pored njih. Kada je imala 20 godina počela je vezu sa jednim dečkom, ali nije bila intimna sa njim jer ju je bilo sramota da se skine. Zatim je sa 23 godine poželjela da ima dijete ali su joj ljekari rekli  da to neće biti moguće sve dok ne smrša, da bi je na kraju dečko ostavio uz riječi da je predebela, a tada je napokon shvatila da mora nešto da napravi po tom pitanju. Uradila je bajpas želuca, i uz strog režim ishrane i uz redovno treniranje izgubila je 77 kilograma za godinu dana:

”Sada konačno mogu da živim, mogu da hodam, da vježbam i da se smijem. Ne samo to, sada imam dovoljno samopouzdanja da mogu da kažem “ne” ako nešto ne želim, što ranije nisam mogla. Ova transformacija mi je definitivno promijenila život i konačno sam zavoljela sebe”