KAD POSPETE OVO PRIRODNO ĐUBRIVO PARADAJZ BUJA, BUDU NAJVEĆI PLODOVI: Urod će biti toliki da ćete ga imati u IZOBILJU, ODLIČAN TRIK!

0

Stavite ovih šest stvari na svoje mjesto za sadnju paradajza i očekujte najbolji doprinos

SODA BIKARBONA

Djeluje i zaista je odličan trik (naročito kada uzgajate paradajz u čašama) ako želite slađu rajčicu. Jednostavno pospite malu količinu sode bikarbone po dnu biljaka. Soda bikarbona će se apsorbirati u tlo i sniziti razinu kiselosti, dajući vam paradajz koji je sladak i začinjen.

RIBljA GLAVA

Riblje glave se već dugo koriste kao prirodno gnojivo u vrtu. Njihova popularnost u sadnji paradajza nije mit koji se treba rušiti. Djela! Njihovim razgradnjom oslobađaju se dušik (N) (dušik), kalij (K), ali i mnogi važni elementi u tragovima, kalcij (Ca) i fosfor (P). Jedini problem ukopavanja ribljih glava je taj što ih životinje mogu iskopati. Da biste to izbjegli, zakopajte je duboko, najmanje 30 cm.

ASPIRIN

U otvor baciti 2-3 tablete aspirina” cijelu tabletu ili mljevenu. Ovo je ojačati imunitet biljaka, a također pomaže u odbacivanju bolesti poput pepelnice i povećava uroda paradajza. Salicilna kiselina, zato djeluje.

Gorka SO

Paradajz pati od nedostatka magnezija (Mg), stoga je dobro dodati 1 ili 2 žlice gorke soli tijekom presađivanja sadnice na dno sadnice (i u loncima i u vrtu). Pokrijte ga tankim slojem zemlje; ovo je kako bi se osiguralo da korijenje ne dodiruje gorku so (magnezijev sulfat).

TOZ KAFE

Umjesto da toz prospete nakon što popijete šolju kafe, poslužite se u svom vrtu! Dodajte pola šolje kafe toze u 2 litre vode i ostavite da odstoji 24 sata. Možete je sipati neposredno uz korijen biljke, bez oštećenja i to neće naštetiti djeci koja se igraju u vrtu.  Također, kafin toz može vam pomoći u rješavanju raznih kolonija gljivica koje napadaju biljke. Pospite toz direktno na zemlju i gljivice će se odvojiti.